Bandenwissel Boxmeer

De perfecte tijd om uw banden te wisselen; de ene autorijder weet het precies, de ander heeft geen idee. Want wanneer is dit nu precies? Wij vertellen graag waar u op moet letten en welke factoren invloed hebben op de veroudering van uw banden.

Banden op tijd wisselen ook wettelijk vereist

Naast dat er een wettelijke eis is gesteld aan het profiel van uw banden is het voor uzelf en uw bijrijders wel zo prettig wanneer u weet dat uw banden in uitstekende staat zijn. Daarom is het van groot belang dat u uw banden regelmaat controleert. Wanneer u dat doet kunt u namelijk op tijd eventuele defecten constateren, waardoor schade kan worden voorkomen en gevaarlijke situaties beperkt blijven. Bovendien verlengd tijdig controleren de levensduur van uw banden. U moet dan natuurlijk wel goed weten waar u op controleert. Het is namelijk onmogelijk om aan te geven hoe lang een band meegaat omdat dit afhankelijk is van diverse factoren.

In welke staat uw band verkeert is afhankelijk van diverse factoren. Logischerwijs telt het aantal kilometers dat u rijdt uiteraard zwaar mee. Maar ook de snelheid en het controleren en aanpassen van de juiste bandenspanning is daarbij van belang. De temperatuur waar de banden aan worden blootgesteld is ook een externe factor en de belasting van de band. Allemaal zaken waarbij u rekening moet houden wanneer u denkt aan een bandenwissel.

Bandenwissel in Boxmeer

Bij Profile Car & Tyreservice Thoonen in Boxmeer werken bandenexperts die speciaal zijn opgeleid om alle verouderingsfactoren en externe invloeden te herkennen. Uiteraard is Profile ook de partij wanneer u wilt overschakelen naar winterbanden. Wanneer u geregeld even langsrijdt om de banden te laten controleren dan weet u zeker dat u niets over het hoofd ziet. En dát is wel zo’n veilig gevoel! Plan daarom vandaag nog een afspraak voor een controle of een bandenwissel in Boxmeer.

Plan een afspraak

                        Veilig de winter in

                                            Tijdens de bandenwisselweken!

                                            Maak nu een afspraak voor bandenwissel

FacebookInstagramlinkedin

VacoBovag