5 redenen om de overstap te maken naar elektrisch rijden

5 redenen om de overstap te maken naar elektrisch rijden

Het wordt steeds populairder om te rijden in een elektrische auto. Het wordt zelfs vanuit de overheid gestimuleerd om de brandstofauto in te ruilen voor een elektrische variant. Wellicht denkt u er ook aan om te kiezen voor een elektrische auto, of twijfelt u nog? Hieronder zetten wij vijf redenen op rij waarom het rijden in een elektrische auto veel voordelen met zich meebrengt.

1. Groeiend aanbod

Bijna al onze merken hebben wel een of meerdere elektrische auto’s in haar assortiment, en dat worden er waarschijnlijk alleen maar meer. Er zijn zelfs al een aantal automerken die vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s willen aanbieden, zoals Volkswagen. Het aanbod wordt dus steeds groter. Bovendien worden elektrische auto’s steeds voordeliger in de aanschaf in vergelijking met een aantal jaar geleden. Bovendien draaien de nieuwe technologieën op volle toeren: de actieradius wordt steeds groter en er komen steeds meer laadpalen bij.

2. Goed voor de portemonnee

U bespaart geld met de overstap naar een elektrische auto. In plaats van de tank volgooien met brandstof, kunt u de auto aan de laadpaal zetten. Wat geld scheelt, omdat elektriciteit goedkoper is, vooral wanneer u gaat opladen aan huis in plaats van bij een publieke laadpaal. Daarnaast heeft u recht op belastingvoordeel en subsidies die de aanschaf voordeliger maken, soms tot wel €4.000.

3. Milieuvriendelijk

Met een elektrische auto draagt u een steentje bij aan het milieu. De elektrische auto is namelijk de milieuvriendelijkste auto die er op dit moment bestaat, in vergelijking met de benzine- of dieselauto. Ten eerste stoot een elektrische auto minder schadelijke stoffen uit, die een brandstofauto wel uit zal stoten. Een elektrische auto stoot namelijk wel veertig procent minder CO2 uit dan een brandstofauto. Het is daarom verstandig en milieuvriendelijk om de brandstofauto in te ruilen voor een elektrische variant. En als u helemaal voor groen wil gaan: kies dan voor groene stroom waarmee u de auto kunt opladen.

4. Andere rijervaring

Het is even wennen wanneer u de overstapt maakt naar een elektrische auto. De rijervaring is namelijk totaal verschillend. Zo maakt de elektrische auto bijna geen geluid. Ook moet u even wennen aan de pedalen in de elektrische auto. Bij de meeste elektrische auto’s hoef je namelijk maar een pedaal te gebruiken: het gaspedaal. Het remmen gaat automatisch wanneer de voet van het gaspedaal gaat. Wel zit er nog een rempedaal naast, aangezien dat noodzakelijk is. Toch gaat u deze aanzienlijk minder gebruiken. Gelukkig went het rijden in een elektrische auto vrij snel.

5. Minder onderhoud en gaat langer mee

In een elektrisch auto zitten veel minder draaiende onderdelen dan in een brandstofauto. Daardoor is de kans dat er iets kapot gaat, een stuk kleiner. En dus heeft u minder onderhoud aan een elektrische auto. Olie vervangen, nieuwe bougies, een nieuwe koppeling of distributieriem, dat komt dus niet voor bij een elektrische auto. Ook de banden en de remmen gaan langer mee, omdat u grotendeels ‘op de accu afremt’, wat voor minder slijtage zorgt dan de manier waarop een brandstofauto remt.

Overtuigt van de voordelen van het overstappen naar een elektrische auto? Neem dan hier een kijkje voor onze actuele voorraad aan elektrische occasions.

Terug naar overzicht