Airco in de winter? Nooit meer beslagen autoruiten

Airco in de winter? Nooit meer beslagen autoruiten

Het is weer bijna winter. Dat betekent aangeslagen autoruiten zodra je met de auto op weg gaat. Condens is erg vervelend; het belemmert je zicht enorm. Maar wist je dat condens op je autoruiten eenvoudig te verhelpen is? In dit artikel leggen we je uit hoe dat precies zit.

Airco in de winter aanzetten

Aangeslagen autoruiten belemmeren je zicht. Hierdoor kan autorijden gevaarlijk worden. Maar wist je dat de condens op de autoruiten makkelijk te verhelpen is? Zet gewoon even de airco aan zodra je de auto start, dan zijn de ruiten binnen enkele minuten weer schoon. De airco droogt namelijk de vochtige lucht in de auto. Hierdoor kan dit vocht niet meer op de autoruiten slaan. Zo heb je snel weer goed zicht op de weg.

Hoe werkt het?

 

Beslagen autoruiten, maar geen airco?

Uiteraard is het voor bovenstaande oplossing wel handig als je auto voorzien is van airconditioning. Mocht je auto niet voorzien zijn van airco, dan kun je kiezen voor een alternatief:

 

Check of er geen bladeren in de weg zitten

Wanneer je bovenstaande techniek(en) meerdere malen hebt toegepast, maar je continu last blijft houden van beslagen ramen, dan kun je altijd even de motorruimte checken op bladeren. Deze kunnen namelijk de toevoer van lucht belemmeren. Het kan ook zo zijn dat er een lek zit in de kachelradiateur of dat het tijd is om het interieurfilter schoon te laten maken of te laten vervangen. De garage kan al deze zaken bij een (winter)check controleren.

Airco check?

Zoals je ziet is het niet alleen in de zomer belangrijk dat je airco goed functioneert. Ook in de winter is een goed functionerende airco erg prettig. Bij Autobedrijf Thoonen kunnen we je helpen bij controle van de airco. Ook kunnen we de airco voor je reinigen en bijvullen. Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen

Terug naar overzicht