Audi e-tron uitgeroepen tot ‘EV van het Jaar 2022’

Audi e-tron uitgeroepen tot ‘EV van het Jaar 2022’

In 2022 werd voor het vierde achtereenvolgende jaar de ‘EV van het Jaar’ georganiseerd en opnieuw kwam de Audi E-tron als winnaar uit de bus. De elektrische SUV won de prijs in de categorie ‘Top segement’ en versloeg daarmee de Porsche Taycan en de BMW iX. In dit blog vertellen we meer over wat ‘EV van het Jaar’ inhoudt en wat de Audi E-tron zo speciaal maakt? 

 

Wat is de ‘EV van het Jaar’?

De ‘EV van het Jaar’ is de belangrijkste prijs voor elektrische wagens. De organisatie van deze jaarlijkse verkiezing ligt in handen van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) in samenwerking met AutoWeek, Eneco, LeasePlan Nederland en het Algemeen Dagblad (AD). De vakjury checkt de elektrische auto op totaal negen punten. Naast de actieradius, laadsnelheid, beschikbaarheid, verkoopaantallen en trekgewicht, wordt er ook gekeken naar de consumentenprijs, het gebruiksgemak voor de bezitter, de rijeigenschappen en het leasetarief. Op al deze punten gooide de Audi E-tron bij de jury hoge ogen.

 

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de Audi E-tron?

Spreekt de Audi E-tron u aan en overweegt u om de E-tron zakelijk of privé te gaan rijden? Dan is het prettig om te weten wat u aanschaft. We zetten de belangrijkste kenmerken van de E-tron voor u op een rij: 

– Het vermogen van de E-tron ligt tussen de 313 en 40 pk. 

– De snelste E-tron gaat in 6,6 seconden naar 100 kilometer per uur. 

– De elektrische auto van Audi is verkrijgbaar met vierwielaandrijving. 

– De Audi E-tron SUV is 4,901 meter lang. 

– De kofferinhoud van de elektrische auto ligt tussen de 660 en 1725 liter. 

Het exterieur van de E-tron is absoluut Audi-waardig en ook het interieur ziet er luxe en comfortabel uit. De E-tron doet daarom beslist niet onder voor een Audi met een verbrandingsmotor. De Audi E-tron beschikt in totaal over twee elektromotoren en opladen tot 80 procent is mogelijk in 30 minuten via een high-power laadpunt. De E-tron biedt plaats aan vijf personen en is sinds 2018 op de markt. Wilt u een elektrische auto aanschaffen? Dan is de E-tron van Audi een interessante optie.

 

Koop een Audi E-tron bij Autobedrijf Thoonen

Wilt u graag een elektrische auto aanschaffen? Overweeg dan om de E-tron te kopen. Deze elektrische auto is een interessante keuze voor zowel privégebruik als ondernemers op zoek naar een luxe zakelijke wagen. Natuurlijk is het mogelijk om een proefrit te maken in de E-tron zodat u precies weet wat deze wagen u te bieden heeft. Bekijk onze voorraad en maak meteen een afspraak voor een proefrit!

 

Bekijk onze voorraad

Terug naar overzicht