Auto dashboard lampjes branden, en nu?

Auto dashboard lampjes branden, en nu?

U kent het wel: u bent onderweg en ineens brandt er een lampje op het dashboard van uw auto. Wat nu? U vraagt uzelf natuurlijk af wat het lampje betekent en welke actie u dient te ondernemen. In dit artikel verklaren we voor u de belangrijkste lampjes en leggen we u uit wat u dient te doen zodra een dergelijk lampje op uw dashboard oplicht.

Auto dashboard lampjes branden

Wilt u inzicht krijgen in wat de lampjes in uw auto betekenen? Kijkt u dan allereerst in het instructieboekje van uw auto. Daarin staat exact uitgelegd welke lampjes er in uw auto dashboard verwerkt zijn en waar ze voor dienen. Wat wel van belang is, is de kleur van het lampje. Als een lampje oranje is dan kunt u vaak nog even doorrijden. Is het lampje echter rood dan dient u de auto direct aan de kant te zetten.

Wat betekenen de dashboard lampjes in de auto?

 

Risico van brandende dashboard lampjes

Hoe dan ook, wanneer er een lampje gaat branden op uw dashboard dient u dit altijd serieus te nemen. Wanneer het lampje brandt betekent het namelijk dat uw veiligheid mogelijk in het gevaar is. Daarnaast kan het zo zijn dat het elk moment kan gebeuren dat uw auto stil komt te staan met pech. Tot slot is het af te raden om door te rijden wanneer het waarschuwingslampje brandt, omdat u daarmee meer schade kunt aanrichten aan de onderdelen in uw auto. Dit brengt waarschijnlijk hoge kosten met zich mee voor de reparatie. Deze kosten liggen veel hoger dan wanneer u direct stopt met rijden als er een lampje gaat branden.

Brandend dashboard lampje? Neem contact op!

Wilt u meer informatie over de dashboard lampjes in uw auto? Of heeft u last van een brandend lampje? Neemt u dan direct contact op met Autobedrijf Thoonen in Gassel en Boxmeer. Onze deskundige medewerkers helpen u graag. Zo gaat u veilig weer op weg!

Contact opnemen

Terug naar overzicht