Een auto kopen. Waar let u op?

Een auto kopen. Waar let u op?

Een auto kopen, het is een hele onderneming en zeker niet iets dat u dagelijks doet. Of het nu een nieuwe auto of een tweedehands auto betreft die u gaat aanschaffen, er zijn altijd een aantal zaken die u in ogenschouw dient te nemen alvorens u overgaat tot aankoop. In dit blogartikel vertellen we u een aantal aandachtspunten waar u op kunt letten voorafgaand aan en tijdens de aankoop van uw nieuwe auto.

Een auto kopen? Denk goed na over wat u wilt

Een auto kopen, het is een hele stap. Wat in ieder geval van belang is, is dat u voor uzelf goed in kaart brengt waar u naar op zoek bent. Wilt u een nieuwe auto of een occasion? Wilt u een bepaald merk en/of bepaald type auto? Wat wilt u maximaal kwijt zijn aan belasting? En ga zo nog maar even door. Er zijn een heleboel zaken die u voor uzelf kunt doorlopen alvorens u echt actief en gericht op zoek gaat naar een nieuwe auto.

Kijk en vergelijk

Een nieuwe auto kopen kan via een merkdealer, via een autobedrijf, een aanbieder van occasions of juist via internet. Om uzelf te oriënteren kunt u via internet eenvoudig bepaalde typen met elkaar vergelijken. Zo krijgt u een indruk van de prijzen en de mogelijkheden.

Nieuwe auto kopen? Maak eerst een proefrit

Voor u als koper is het van belang dat u zich goed voelt bij de nieuwe auto. En hoe kunt u dat beter ervaren dan door middel van een proefrit? U kunt de auto zo testen op rijcomfort en mogelijkheden. Daarnaast kunt u verschillende wegen uittesten (snelweg, stad, achterafweg).

Bereken de kosten

Uiteraard zijn er tal van mogelijkheden. Zeker als u van plan bent om een nieuwe auto aan te schaffen dan zijn er veel extra opties die u erbij kunt nemen. Daarnaast kunt u natuurlijk vooraf aan de aankoop al uitrekenen wat de auto u gaat kosten in belasting en verzekering. Een kwestie van het type, model en kenteken ingeven.

Koopovereenkomst

Wanneer u een nieuwe auto koopt, dan is het advies om de koop schriftelijk vast te leggen in een zogenaamde koopovereenkomst. Daarin staan alle afspraken met de verkoper. Denk bijvoorbeeld aan de verkoopprijs, de leveringstermijn, het model en type, de accessoires en extra’s etc.

Auto kopen? Maak het in orde

Nadat u al het bovenstaande in ogenschouw heeft genomen en heeft besloten om een auto te kopen is het daarna zaak om het geheel officieel af te handelen. De auto dient te worden overgeschreven op uw naam bij een zogenaamd RDW aangesteld kentekenloket. Bij een autobedrijf is dat niet nodig. Deze kan de auto doorgaans direct op uw naam zetten en een nieuwe kentekenkaart aanvragen. Vergeet niet om na aankoop direct een verzekering af te sluiten voor de auto.

Meer informatie?

Wilt u een nieuwe auto kopen en wilt u daar graag bij begeleid worden? Neemt u dan eens contact op met Autobedrijf Thoonen. Onze deskundige medewerkers voorzien u graag van een passend advies. Kom snel eens langs of maak een afspraak via de website.

Contact opnemen

Terug naar overzicht