Auto onderhoud: een grote of kleine beurt?

Auto onderhoud: een grote of kleine beurt?

Veel automobilisten staan er niet altijd bij stil dat de auto regelmatig auto onderhoud nodig heeft. Denk daarbij aan een kleine beurt voor de auto en een grote beurt voor de auto. Bij een auto onderhoudsbeurt wordt de auto gecheckt op een aantal punten en worden de zaken die aandacht vereisen gerepareerd. Het advies is om de auto preventief te onderhouden, omdat hiermee het risico op stukken wordt aanzienlijk wordt verkleind.

Een grote of kleine beurt?

In de onderhoudsvoorschriften van de auto heeft de fabrikant vastgelegd welke werkzaamheden uitgevoerd dienen te worden bij zowel een grote beurt voor de auto alsmede bij een kleine beurt voor de auto. Doordat auto’s tegenwoordig langer meegaan dan vroeger, is de grote beurt van de auto veel minder vaak nodig. De begrippen grote en kleine beurt vervagen daardoor een beetje. Dat wil niet zeggen dat het nooit nodig is. Het advies is om regelmatig een kleine of grote beurt uit te laten voeren, omdat hiermee veel ellende bespaard blijft.

Waar wordt op gelet bij een grote of kleine beurt?

Er zijn zeer veel factoren waar op gelet wordt tijdens een onderhoudsbeurt aan de auto. Daarnaast is voor veel onderdelen vastgelegd wanneer deze vervangen dienen te worden. Zo wordt o.a. gekeken naar:

 

Het is zaak dat deze onderdelen regelmatig gecheckt worden, zodat ze niet versleten of defect raken. Na een aantal jaar of een x-aantal gereden kilometers zijn dit soort onderdelen vaak aan vervanging toe. Het oliepeil is bovendien sowieso een punt van aandacht; door het olie op peil te houden wordt slijtage aan veel onderdelen voorkomen.

Auto onderhoud, grote of kleine beurt, hoe vaak moet dat?

Zoals gezegd is een beurt van de auto minder vaak nodig dan vroeger. Het advies is om de auto minimaal één keer per jaar te laten onderhouden. Bepaalde onderdelen kunnen daarnaast nog eens extra gecontroleerd worden. Voor bijvoorbeeld een accu is het aantal gereden kilometers van belang. Wanneer u aan dit kilometeraantal zit dan is het aan te raden om de accu eens te laten checken, zodat u optimaal kunt vertrouwen op uw accu.

Wilt u een auto reparatie, een kleine beurt voor de auto of een grote beurt voor de auto laten uitvoeren? Dan bent u bij Autobedrijf Thoonen aan het juiste adres. Wij voeren het complete onderhoud uit voor ieder merk auto. Maak gerust een afspraak via onze website of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Afspraak GasselAfspraak Boxmeer

Terug naar overzicht