CUPRA: Nieuw, onderscheidend en toekomstgericht

CUPRA: Nieuw, onderscheidend en toekomstgericht

CUPRA is een nieuw elektrisch automerk, voor echte autoliefhebbers. Afgelopen jaar debuteerde het merk op de Nederlandse automarkt en sinds dit jaar zijn de auto’s ook verkrijgbaar bij Autobedrijf Thoonen. In dit blog meer over het DNA, de modellen en de toekomstvisie. 

Het DNA van CUPRA

CUPRA onderscheidt zich zowel in looks als in prestaties. Elk model heeft zijn kenmerkende design, maar bevat ook elementen die duidelijk maken dat een model lid is van de CUPRA-familie. Het design van het exterieur wordt onderstreept door Full LED-verlichtingstechnologie, wat voor een energiekere en een doelgerichte aanblik zorgt. Binnenin zorgen standaard sport-kuipstoelen voor een cocon-achtige zit en versterken het gevoel van de inzittenden dat ze in een high-performance model zitten. 

CUPRA integreert daarnaast de meest geavanceerde onderstel- en besturingstechnologieën om de perfecte combinatie van sportiviteit en handling te bieden. Tot slot krijgt veiligheid hoge prioriteit en de modelreeks van CUPRA beschikt daarom standaard over enkele van de meest geavanceerde assistentiesystemen voor de bestuurder. Waarmee ze de veiligste rijeigenschappen in het high-performance segment biedt. Tot de highlights behoren Predictive Adaptive Cruise Control, Emergency assist, Travel Assist en Side en Exit Assist.

De modellen

CUPRA heeft sinds de lancering in 2018 een complete serie high-performance modellen met een uitgebreid aanbod van geëlektrificeerde modellen ontwikkeld, met een eigentijds design en sportieve prestaties. Het assortiment van CUPRA bestaat inmiddels uit 4 modellen:

 

De toekomstvisie

Sinds de start van het merk vier jaar geleden heeft CUPRA bijna 200.000 auto’s afgeleverd, terwijl de omzet is gegroeid van € 430 miljoen in 2018 tot bijna € 2,2 miljard in 2021. Daarmee overtreft CUPRA alle verwachtingen. Dit jaar wil CUPRA zijn verkoopvolume, omzet en wereldwijde netwerk van CUPRA City Garages zelfs verdubbelen. Tegen 2025 heeft CUPRA bovendien een nieuw tijdperk betreden met drie nieuwe geëlektrificeerde modellen: de CUPRA Terramar, CUPRA Tavascan en CUPRA UrbanRebel. Drie nieuwe modellen die leverbaar worden naast de huidige line-up. CUPRA heeft de ambitie om tegen 2030 een volledig elektrisch merk te zijn. Met de behaalde resultaten tot nu toe en de nieuwe modellen die gaan komen in de aankomende jaren, kan dat zeker gaan lukken. 

CUPRA kopen bij Autobedrijf Thoonen?

Geïnteresseerd geraakt in het merk CUPRA en benieuwd of het ook een auto voor u is? Bekijk onze voorraad of maak direct een showroom afspraak. 

Terug naar overzicht