De parkeerassistent: hoe werkt het en welke auto’s zijn ermee uitgerust?

De parkeerassistent: hoe werkt het en welke auto’s zijn ermee uitgerust?

Een Volkswagen UP! inparkeren kan iedereen, maar een grote SUV is andere koek. Met de parkeerassistent geeft u het werk letterlijk uit handen. De auto stuurt helemaal zelf. U hoeft alleen het tempo te regelen. In dit blog leggen we uit hoe de parkeerassistent werkt en welke auto’s ermee zijn uitgerust!

De parkeerassistent: Stap voor stap

Een SUV zoals de Škoda Kamiq is 4,2 meter lang. Ermee fileparkeren is voor sommige bestuurders een fluitje van een cent. Ze rijden achteruit, draaien het stuur een keer heen en weer. Vervolgens beginnen de parkeersensoren aan de achterkant te piepen. Voilà de auto staat keurig in het vak. 

Als dit staaltje stuurmanskunst niet voor u is weggelegd dan hebben we goed nieuws! Tegenwoordig is een deel van de nieuwe auto’s uitgerust met een parkeerassistent. Deze neemt het van u over en zorgt ervoor dat de auto’s netjes wordt ingeparkeerd. Hieronder een stap voor stap beschrijving van hoe dat in zijn werk gaat.

 

Occasions met de parkeerassistent

Hoe groter de auto, hoe fijner het is om gebruik te kunnen maken van de Parkeerassistent. Het handige rijhulpsysteem is dan ook ingebouwd in meerdere van onze occasions. Hieronder een lijst met een aantal van onze occasions waarbij de parkeerassistent is ingebouwd. Tegen meerprijs is het mogelijk om de parkeerassistent bij specifieke auto’s in te bouwen. Meer informatie hierover kunt u krijgen van een van onze verkoopadviseurs. 

Volkswagen Tiguan 1.4 TSI
https://www.autobedrijfthoonen.nl/voertuig/volkswagen-tiguan-1-4-tsi-act-highline-r-line-acc-lane-assist-camera/ 

Audi A8 50 TDI Quattro
https://www.autobedrijfthoonen.nl/voertuig/audi-a8-50-tdi-quattro-np-e158k-bo-led-matrix-met-laser-luchtvering-head-up-display-keyless-entry-soft-close-panoramadak-wifi/ 

SEAT Arona 1.0 TSI FR
https://www.autobedrijfthoonen.nl/voertuig/seat-arona-1-0-tsi-fr-navi-led-camera-pdc-automaat/ 

Škoda Octavia Combi 1.4 TSI
https://www.autobedrijfthoonen.nl/voertuig/skoda-octavia-combi-1-4-tsi-greentech-style-business-panorama-dak-pdc-navi-trekhaak/

Terug naar overzicht