De voordelen van cruise control inbouwen

De voordelen van cruise control inbouwen

Cruise control is een systeem wat de snelheid regelt. De meeste nieuwe auto’s beschikken standaard over cruise control omdat het een veilige rijomgeving creëert voor u en uw medeweggebruikers. Beschikt uw auto niet over een cruise control systeem, niet getreurd, u kunt dit desgewenst (laten) inbouwen.

Voordelen van cruise controle inbouwen op een rij

• Het is verstandig. Zeker wanneer u vaak (per ongeluk) te hard rijdt. Cruise control zal ervoor zorgen dat u minder snelheidsbekeuringen krijgt. Doordat u dezelfde snelheid blijft rijden wordt u niet beïnvloed door andere weggebruikers om te hard te gaan rijden.
• Het is veilig. Met cruise control rijdt u een constante snelheid. Hoe meer mensen rijden met cruise control, hoe minder onverwachte bewegingen en hoe meer voorspelbaarheid op de weg.
• Het is zuinig. Wanneer u minder schakelt, minder onverwachte bewegingen maakt en een stabiele snelheid rijdt, zal het brandstofverbruik aanzienlijk verminderen. Uit onderzoek blijkt dat een besparing van 10 % op uw benzinekosten gehaald zou kunnen worden.
• Het is comfortabel want u hoeft het gaspedaal niet meer in te drukken. U zult merken dat u veel ontspannener rijdt met cruise control en meer uitgerust op de plek van uw bestemming aan zult komen.

Cruise control (laten) inbouwen

Cruise control is zeer nuttig zeker wanneer u veel tijd in de auto doorbrengt en/of bij langere afstanden. Goed dus dat u het overweegt om het te (laten) inbouwen. Bent u zelf handig met motoren? Dan kunt u het overwegen om zelf de cruise control in te bouwen. Cruise control inbouwen is echter absoluut geen beginnersproject. Wanneer u de bekabeling niet met precisie aanlegt kan uw auto zware schade oplopen. Bij twijfel schakelt u daarom een garage in. Zij weten uiteraard precies wat ze doen.

Autobedrijf Thoonen

Bij Autobedrijf Thoonen weten ze natuurlijk alles van de voordelen die cruise control inbouwen met zich meebrengt. Zij informeren u er graag over en kijken samen met u hoe geschikt uw auto is om dit systeem in te bouwen. In vrijwel iedere auto is cruise control in te bouwen zodat ook u van de vele voordelen kunt genieten. Loop even binnen in de showroom of maak een afspraak.

Neem contact op

Terug naar overzicht