Laat regelmatig een airco check uitvoeren

Laat regelmatig een airco check uitvoeren

In de warme zomermaanden is niets zo fijn als een goed functionerende airco in de auto. Zo zit u altijd achter het stuur in een aangename temperatuur. Daarnaast is het ook prettig als de luchtvochtigheid in de auto goed is ingeregeld. De airco speelt daarin zowel in de zomer als de winter een belangrijke rol. Door de airco aan te zetten wordt tevens voorkomen dat de ruiten van de auto aanslaan, wat de veiligheid ten goede komt. Om de airco optimaal te laten presteren is het aan te raden regelmatig een airco check en/of een airco servicebeurt te laten uitvoeren.

Laat jaarlijks een airco check uitvoeren

Heeft u wel eens last van een muffe geur in de auto? Dat kan veroorzaakt worden door de airco. In het aircosysteem kunnen zich namelijk schimmels en bacteriën ophopen die vervolgens in het filter van de auto terecht kunnen komen. Wanneer de airco dan wordt aangezet geeft dit nare luchtjes. Om dit en ander ongemak te voorkomen is het zaak dat er met regelmaat, ongeveer één keer per jaar, een airco check wordt uitgevoerd.

Wat is een airco check?

Het maakt niet uit of en hoe vaak u de airco in de auto gebruikt; regelmatig onderhoud aan de airco is noodzakelijk. Daarmee voorkomt u namelijk dat de auto airco defect raakt. Laat uw auto daarom regelmatig checken in de vorm van een airco check waarbij u direct wordt geïnformeerd over de status van de airco en eventueel benodigd auto onderhoud. Een airco check is preventief, want daarmee worden tijdig eventuele mankementen geconstateerd.

Zorg voor een periodieke airco service beurt

Bij een airco check wordt geconstateerd wat de eventuele mankementen aan de airco zijn. Het is echter ook noodzakelijk om de airco periodiek te laten onderhouden. Dat kan in de vorm van een zogenaamde airco service beurt. Bij een dergelijke beurt worden onder andere de volgende punten gecontroleerd en uitgevoerd:

 

Bij een airco service beurt wordt de airco dus helemaal nagekeken, zodat deze weer optimaal functioneert en nare geurtjes uitgebannen zijn.

Airco bijvullen?

Een airco checken is belangrijk, maar wist u ook dat de hoeveelheid koudemiddel die zich in de airco bevindt jaarlijks afneemt door verdamping? Daarom is het zaak om de airco regelmatig bij te vullen waarbij de hoeveelheid koudemiddel weer op peil wordt gebracht. Dat is echter geen handeling die u zelf kunt uitvoeren. In Europa gelden hier namelijk strenge regels voor. Het is daarom verplicht om de airco te laten bijvullen door een erkend bedrijf. Wilt u meer informatie over het bijvullen van de airco en alles wat daarbij komt kijken? Lees dan het blog: De auto airco bijvullen wanneer moet dat?

Lees blog

Airco service en airco check bij Autobedrijf Thoonen

Bij Autobedrijf Thoonen kunt u zowel een airco check alsmede een airco service beurt uit laten voeren. Daarbij wordt de auto gecheckt, nagekeken en / of bijgevuld. Wilt u gebruik maken van deze dienstverlening? Maak dan online een afspraak via onze planningsmodule. Wij helpen u graag!

Afspraak GasselAfspraak Boxmeer

Terug naar overzicht