Met de auto op vakantie? 5 tips om veilig op reis te gaan.

Met de auto op vakantie? 5 tips om veilig op reis te gaan.

Met de auto op vakantie of een weekendje weg met de auto is natuurlijk heerlijk. Zo geniet u van prachtige landschappen en rijdt u op uw eigen tempo naar uw vakantiebestemming. Gaat u op vakantie met de auto? Dan hebben wij 5 tips voor u, zodat u goed voorbereid vertrekt!

1. Auto vakantieklaar maken

Voor u met uw auto op reis gaat, is het verstandig om uw auto vakantieklaar te maken door het inplannen van een zomercheck. Om helemaal zeker te zijn van uw zaak, kunt u ook een grote- of kleine beurt inplannen. Zo weet u zeker dat u op uw auto kunt vertrouwen, ook bij extreme hete of koude weersomstandigheden.

2. Controleer uw banden

Voordat u op reis gaat met de auto, is het goed om het profiel en de bandenspanning van uw banden te checken. Heeft u nieuwe banden nodig? Kijk dan of wisselen naar zomerbanden iets is voor u. Zomerbanden functioneren goed bij hete temperaturen, omdat het rubber in de band hard blijft. Met de juiste band en bandenspanning houdt u een goede grip op de weg.

3. Op vakantie met de auto? Check uw dekking

Een ongelukje zit in een klein hoekje, zeker als u met de auto op vakantie te gaan en dus een lange afstand aflegt. Mocht het zover komen, dan is het belangrijk dat u goed verzekerd bent. Zeker met de kinderen in de auto! Check daarom van tevoren welke dekking uw autoverzekering heeft: WA, WA beperkt casco of WA casco (all risk)? Met de wetenschap dat u goed verzekerd bent, kunt u zorgeloos op vakantie!

4. Las rustpauzes in

Het is verleidelijk om tijdens de vakantie zo snel mogelijk naar de bestemming te rijden. Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende fout, maar ook de gemakkelijkste om te vermijden. Als u een lange afstand rijdt, pauzeer dan regelmatig. Las voor een ontspannen vakantierit met de auto tenminste eens in de twee uur een kwartier in. Met een elektrische auto moet u tegen die tijd (snel)laden. Dit helpt gefocust te blijven en vermoeidheid te voorkomen. Stap tijdens de pauze zeker uit de auto, neem een kop koffie of een tussendoortje. Vergeet ook zeker niet om even de benen te strekken.

5. Verplichte items in de auto

In het buitenland gelden andere regels dan in Nederland. Hoewel de verplichting van items in de auto afhangt van het land waar het kenteken vandaan komt, kan het toch zijn dat politie in het buitenland moeilijk doet. Dit komt doordat ze vaak niet op de hoogte zijn van de regelgeving per land. Het is daarom verstandig van tevoren te checken welke items verplicht zijn in de auto te hebben liggen in het land waar u met de auto op vakantie gaat – of doorheen reist.

Terug naar overzicht