Veilig op vakantie met de auto

Veilig op vakantie met de auto

De auto is nog steeds het favoriete vakantievervoersmiddel om mee op vakantie te gaan. Begrijpelijk, want op vakantie gaan met de auto geeft het ultieme vrijheidsgevoel. U bent niet gebonden aan reistijden, kunt ieder gewenst moment pauzeren, aan bagage meenemen wat u wilt en eenmaal op de vakantiebestemming heeft u uw eigen vertrouwde auto bij zich. Wel zo prettig.
Met de auto op vakantie gaan geeft u het gevoel van totale controle over uw reis.
Maar dan moet uw auto natuurlijk wel blijven rijden. Want het laatste wat u wilt is met pech langs de weg staan. Want het berooft u niet alleen van uw vakantietijd, maar vaak ook voor een deel van het vakantiebudget. Voorkomen dus!

Veilig op vakantie waar moet u dan op letten?

Sommige zaken zijn logisch en andere liggen wellicht minder voor de hand. Maak voor uzelf een checklist en streep af wat er al gedaan is. Zo ziet u ook duidelijk wat er nog moet gebeuren alvorens u kunt gaan genieten van de reis.

Goede voorbereiding is het halve werk

Goed voorbereid de weg opgaan kan veel tijd en frustratie schelen. Beschikt u over een navigatiesysteem wat ook in het buitenland fungeert? Ouderwetse route- en wegenkaarten inpakken is altijd een verstandig idee. Check of er geen wegwerkzaamheden zijn op de uw route. Denkt u ook aan een reservesleutel van de auto? Stop deze op een veilige plek.

voorkom een klapbandZonder banden kom je nergens

Een klapband kan iedereen overkomen, neem dus altijd een reservewiel mee. Voorafgaand aan de reis de banden controleren op spanning, profiel en eventuele beschadiging kan problemen voorkomen. Met de juiste bandenspanning bespaart u ook nog eens tot 5% van de brandstof. Dat is alvast mooi meegenomen!

Checken is voorkomen

Heeft u een airco in de auto? Zet deze dan in de weken voorafgaand aan uw vakantie af en toe aan, zo houdt u de afdichtingen en rubbers optimaal. Check of uw auto nog over voldoende koelvloeistof, olie en ruitensproeiervloeistof beschikt. Goedwerkende verlichting is essentieel, zeker met lange reizen waar u waarschijnlijk ook ’s nachts de nodige kilometers zult maken. Loop deze goed na voor vertrek. Ondanks alle goede voorbereiding kan er alsnog iets misgaan, denk daarom aan wat handige gereedschap om kleine mankementen mee op te lossen.
Check ook de regelgeving van de landen waar u doorheen reist. Wist u bijvoorbeeld dat het in Frankrijk verplicht is een alcoholtest bij te hebben of dat men in de periode van 15 november tot en met 15 april verplicht op winterbanden moet rijden in Italië?

Thoonen helpt u op weg

Geen tijd, niet het juiste gereedschap of de kennis in huis om de checklist op een juiste manier af te ronden? Geen zorgen. Autobedrijf Thoonen staat voor u klaar om ervoor te zorgen dat u met een veilig gevoel en een keurig gecontroleerde auto de weg op kunt. Loop gerust eens binnen in onze showroom wanneer u nog vragen heeft over veilig op vakantie gaan of maak een afspraak voor een uitgebreide check-up.

Afspraak maken

Terug naar overzicht