Waardebepaling auto, hoe werkt dat?

Waardebepaling auto, hoe werkt dat?

Wilt u een occasion kopen, dan betaalt u niet graag te veel. En als u zelf een auto inruilt bij de garage, wilt u er graag een redelijke prijs voor terug. Maar hoe bepaalt u wat een goede prijs is voor een gebruikte auto?

BOVAG Koerslijst

Voor een nieuwe auto gelden adviesprijzen. Die zijn opgesteld door de fabrikant. Ook voor de prijs van een tweedehands auto zijn richtlijnen, zoals de bekende BOVAG Koerslijst. Dat is een lijst met dagwaardes, opgesteld door de grootste branche-organisatie van professionele bedrijven die zich bezighouden met mobiliteit: van fiets tot caravan en van auto tot scooter. Autobedrijf Thoonen is ook BOVAG-lid.

Waardebepaling auto: zelf doen

In de BOVAG Koerslijst kunt u zelf de dagwaarde van uw auto opzoeken. Voor een goede waardebepaling van uw auto is de volgende informatie nodig:
• merk en model van de auto
• uitvoering
• nieuwprijs
• extra opties
• leeftijd
• kilometerstand
Heeft u al die informatie bij de hand, dan kunt u die invullen in een rekenmodule op de website van de BOVAG, of van de ANWB, die dezelfde koerslijst gebruikt.

Dagwaarde is niet altijd de echte verkoopprijs

De dagwaarde is een indicatie van wat de auto werkelijk zal opbrengen bij verkoop. Wat uw auto echt waard is, hangt ook af van de toestand waarin het voertuig verkeert en wat de koper daar voor over heeft. Deukjes, krasjes, roest of beschadigingen in de bekleding kunnen allemaal invloed hebben op de prijs. Rammelende of kapotte onderdelen zeker ook. Zelfs een auto in een ongebruikelijke kleur kan kopers afschrikken en de prijs beïnvloeden.

Inruilen of zelf verkopen?

Als u een nieuwe (of jonge tweedehands) auto wilt kopen, heeft u de keuze: uw oude auto inruilen of hem particulier proberen te verkopen. Sommige mensen zweren bij het zelf verkopen van hun auto, omdat ze verwachten er een hogere prijs voor te krijgen. Of dat voor u een optie is, hangt af van uw handigheid als autoverkoper. Voor de meeste mensen is inruil bij een autobedrijf wel zo makkelijk. In dat geval hoeft u zich geen zorgen te maken om het vinden van een koper, het onderhandelen over de prijs, het overschrijven van het kenteken of onzekerheid over de betaling. Het autobedrijf neemt dit op zich. U krijgt direct korting op uw nieuwe aanschaf.

Uw adres voor nieuwe auto’s en occasions

Voor het kopen van een nieuwe auto, of een jonge occasion in perfecte staat, bent u bij Autobedrijf Thoonen aan het juiste adres. Omdat wij een eigen werkplaats hebben, kunnen we garanderen dat al onze occasions vakkundig zijn gecontroleerd. Wij verkopen bovendien al onze tweedehands auto’s standaard met 6 maanden BOVAG Garantie!

Contact opnemen

Terug naar overzicht