Winterse zorg voor jouw auto: tips, accessoires en onderhoud

Winterse zorg voor jouw auto: tips, accessoires en onderhoud

De winterse maanden brengen niet alleen kou en sneeuw met zich mee, maar ook specifieke uitdagingen voor jouw auto. Bij Autobedrijf Thoonen begrijpen we dat de juiste zorg en voorbereiding essentieel zijn om je voertuig veilig en in goede conditie te houden. In deze blog delen we handige tips, essentiële accessoires en waardevolle informatie over onderhoud tijdens het koude winterweer.

Tips voor winterse rijomstandigheden


Bandencontrole:
In winterse omstandigheden zijn goede banden cruciaal. Controleer regelmatig de bandenspanning en profieldiepte. Overweeg winterbanden voor extra grip op besneeuwde en ijzige wegen.

 1. Vloeistoffen bijvullen: Zorg ervoor dat alle vloeistoffen op peil zijn, inclusief koelvloeistof, ruitenwisser vloeistof en motorolie. Kies een antivriesvariant van de ruitensproeiervloeistof om bevriezing te voorkomen.
 2. Accucontrole: Kou kan een tol eisen van de accu. Laat de accu regelmatig controleren en vervang deze indien nodig om een betrouwbare start te garanderen.
 3. Verlichting: Zorg dat alle verlichting goed functioneert. Slecht zicht is een extra risico tijdens winterse ritten, dus zorg voor heldere koplampen en goed werkende remlichten.
 4. Voorruit krabben: Voorkom last-minute stress op koude ochtenden en zorg dat je voorruit ijsvrij is voordat je vertrekt. Gebruik een ijskrabber of ontdooispray.

Must-Have winter accessoires


 1. Winterbanden:
  Investeer in winterbanden voor optimale tractie en veiligheid op gladde wegen. Bekijk ons assortiment in de webshop.
 2. Sneeuwkettingen: Voor gebieden met veel sneeuw kunnen sneeuwkettingen het verschil maken. Zorg ervoor dat je weet hoe je ze correct installeert voordat je ze nodig hebt.
 3. Vloermatten: Bescherm het interieur tegen sneeuw, modder en vuil met duurzame rubberen vloermatten.
 4. Winterhoes voor de voorruit: Verminder ijsvorming op de voorruit met een speciale winterhoes. Het bespaart tijd en moeite op koude ochtenden.
 5. Antivries: Voeg antivries toe aan de ruitensproeiervloeistof om te voorkomen dat het bevriest. Hiermee behoud je helder zicht, zelfs in barre weersomstandigheden.
 6. Bekijk de webshop

Effectief Onderhoud bij Autobedrijf Thoonen

Bij Autobedrijf Thoonen staan we klaar om jouw auto winterklaar te maken. Plan eenvoudig een afspraak in onze werkplaats via deze link. Tijdens een wintercheck controleren we:

✓ Accu
✓ Motorolie
✓ Airconditioning
✓ Koelsysteem
✓ Verwarming
✓ Voorruit
✓ Banden
✓ Remschijven

Het winterklaar maken van je auto is een investering in veiligheid en prestaties. Neem de tijd om de nodige voorbereidingen te treffen en overweeg de aanschaf van essentiële winterse accessoires. Bij Autobedrijf Thoonen staan we klaar om je te ondersteunen met winter onderhoud en professioneel advies. Plan vandaag nog je afspraak in en geniet van een zorgeloze winter op de weg.

Maak een afspraak

Terug naar overzicht