Zomerbanden kopen, waar moet ik op letten?

Zomerbanden kopen, waar moet ik op letten?

Zomerbanden kopen? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. In dit blogartikel vertellen we u alles over waar u op moet letten bij het aanschaffen van zomerbanden. Ook leggen we uit wat de meest geschikte periode is om te wisselen van winter- naar zomerbanden.

Zomerbanden kopen, noodzaak?

Veel mensen gaan zich in de winter druk maken over het laten monteren van winterbanden onder de auto. Dat komt doordat winterse omstandigheden leiden tot een onveilig wegdek dat vaak glad en nat is en waardoor er minder grip op de weg is. Met winterbanden worden deze risico’s sterk beperkt. Andersom zien mensen vaak niet de noodzaak om zomerbanden te kopen, omdat zomerse omstandigheden minder gevaarlijk lijken. Dat is echter niet waar. Zomerbanden hebben een andere rubbersamenstelling en andere inkepingen in de band. Wanneer u met winterbanden in de zomer rijdt en de temperatuur loopt op, dan heeft u een langere remweg. Zomerbanden zijn dus veiliger bij hoge temperaturen en verkorten de remweg.

Zomerbanden kopen? Optimale grip en comfort in de zomer

Het advies is dus om in de winter rond te rijden met winterbanden, terwijl u in de zomer beter op zomerbanden kunt rijden. Een zomer- en winterband wijken van elkaar af op basis van de rubbersamenstelling waarvan de band gemaakt is. Een zomerband kopen is dus aan te raden voor de zomer, omdat de band zo is gemaakt dat deze op een zomers wegdek optimale grip en optimaal rijcomfort biedt. Daarnaast is het af te raden om in de zomer op winterbanden door te blijven rijden, omdat het rubber van winterbanden niet geschikt is voor zomerse temperaturen. De band zal daardoor hard gaan slijten, waardoor deze minder lang meegaat en bovendien heeft u geen optimale grip op het wegdek met het verkeerde type band.

Zomerbanden kopen, wanneer laten monteren?

Wanneer het lente wordt lopen de temperaturen langzaam weer op. Wanneer de temperatuur structureel boven de 7 graden is, dan kunt u met een gerust hart de zomerbanden weer onder de auto laten monteren. Doorgaans gaat dit moment gepaard met:

Branchevereniging VACO kondigt twee maal per jaar de bandenwisselweken aan op de radio. Dan weet u dat het tijd is om van banden te wisselen.

Zomerbanden bij Autobedrijf Thoonen

Wilt u zomerbanden kopen? Komt u dan eens langs bij Autobedrijf Thoonen in Gassel of Profile Car- en Tyreservice Boxmeer. Wij hebben een ruim assortiment en onze deskundige monteurs kunnen u voorzien van een passend advies, zodat u altijd met de juiste band naar huis gaat. Bovendien kunt u de banden bij ons direct laten monteren. Wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust eens contact met ons op.

Contact opnemen

Terug naar overzicht