Zuinig rijden met de auto: 3 tips

Zuinig rijden met de auto: 3 tips

Wist je dat zuinig rijden ervoor kan zorgen dat u wel 10% bespaart op het brandstofverbruik? Uiteraard interessant voor je eigen portemonnee, maar daarnaast ook nog eens prettig voor het milieu. De hoeveelheid brandstof die verbruikt wordt door een auto hangt samen met een aantal factoren, zoals het type auto waar u in rijdt en natuurlijk uw rijstijl. In dit blogartikel geven wij u drie handige zuinig rijden tips, zodat u brandstof kunt besparen.

Tip 1: Vroegtijdig opschakelen

Zuinig rijden begint bij rijden met een constante snelheid. Het is zaak dat u vroegtijdig opschakelt naar een volgende versnelling. Dit mag al vanaf 2.000 toeren. Datzelfde geldt bij terugschakelen. Wanneer er een verkeerssituatie ontstaat waarbij u dient te remmen of bijvoorbeeld stoppen voor een stoplicht laat dan in eerste instantie het gaspedaal los. Ontkoppel niet en laat de auto zoveel mogelijk in de versnelling uitrollen. Voorkom overbodig remmen.

Tip 2: Cruise-control

Wanneer uw auto is uitgerust met cruise-control, dan is het aan te raden om dit zoveel mogelijk te gebruiken. Doordat cruise-control de snelheid van de auto erg constant houdt, wordt er minder brandstof verbruikt. Daarmee kunt u dus brandstof besparen met de auto. Dat geldt natuurlijk ook wanneer u geen cruise-control heeft. Als u met een gelijkmatige snelheid blijft rijden, dan verbruikt de auto minder brandstof.

Tip 3: Banden

Wist u dat banden van invloed zijn op het brandstofverbruik? Wanneer u met een te lage bandenspanning rondrijdt, dan verbruikt de auto meer brandstof vanwege de weerstand. Zorg er dus voor dat u rondrijdt met de juiste bandenspanning. Het is niet alleen zuiniger qua brandstofverbruik, maar ook nog eens stukken veiliger. Bovendien gaan de autobanden langer mee als deze in goede conditie blijven.

Zuinig rijden? Wij adviseren u graag

Naast bovenstaande tips zijn er nog meer tips om zuinig rijden te stimuleren. Open bijvoorbeeld niet uw ramen, gebruik zo min mogelijk de airco, neem zo min mogelijk gewicht mee in de auto en nog veel meer. Bent u benieuwd naar deze en andere tips? Of wilt u hulp bij het op spanning brengen van uw autobanden? Neem dan gerust eens contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar.

Contact opnemen

Terug naar overzicht