Wanneer moet mijn auto APK gekeurd worden?

Bij Autobedrijf Thoonen krijgen we vaak vragen rondom de APK-keuring van de auto. Op deze pagina hebben we de meest gestelde vragen, inclusief bijbehorende antwoorden, overzichtelijk voor u op een rijtje gezet:

Hoe lang duurt het APK keuren van de auto?

Een APK-keuring duurt gemiddeld twintig minuten. U kunt wachten terwijl uw auto gekeurd wordt, maar u kunt er ook voor kiezen om uw auto bij ons in Gassel neer te zetten en later die dag weer op te halen. Houdt u er wel rekening mee dat het mogelijk is dat uw auto dient te blijven staan voor een steekproef. U moet dan wachten totdat de steekproefcontroleur geweest is. Eventueel kunt u de APK-keuring ook combineren met een onderhoudsbeurt voor uw auto.

Wat moet je meenemen naar de APK keuring? Voorheen was het zo dat je kentekenpapieren mee moest nemen naar een APK keuring. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. De keurmeester kan alle benodigde gegevens opzoeken in het register via de computer. U hoeft dus niets speciaals aan papieren mee te nemen naar de APK keuring.

De algemene periodieke keuring is in Europa wettelijk verplicht. Als uw auto als eens naar de APK keuring is geweest, dan staat bij het keuringsrapport vermeld voor welke datum uw auto opnieuw gekeurd dient te worden. Wanneer uw auto nog niet eerder gekeurd is dan kunt in het handige schema van de RDW opzoeken wanneer uw auto gekeurd dient te worden. Hoe vaak een auto APK gekeurd moet worden, hangt af van de brandstof waarop uw auto rijdt, het gewicht van de auto en de leeftijd van de auto. Laat uw auto in ieder geval tijdig keuren, dan riskeert u geen boete.

De auto moet weer APK gekeurd worden voordat de datum die op uw keuringsrapport staat is verstreken. Zes weken voordat uw auto naar de APK keuring moet, ontvangt u van de RDW automatisch een herinnering hiervoor.

Bij Autobedrijf Thoonen kunt u al terecht voor een APK keuring voor slechts € 35 (incl. btw). Interesse? Maak dan online een afspraak.

Maak afspraak

FacebookInstagramlinkedin

VacoBovag