De juiste bandenmaat kiezen

 

 

 

Er zijn veel verschillende auto’s en daarmee dus ook een groot aantal verschillende bandenmaten. De bandenmaat bestaat uit een afmeting welke u kunt teruglezen door de informatie op de zijkant van de band af te lezen. Het is belangrijk dat u de juiste bandenmaat van uw auto kiest die bij de velg hoort. Wij leggen u graag uit hoe u deze het beste afleest.

Bandenmaat aflezen van band

De bandenmaat die u op uw band terug kunt lezen is opgebouwd uit meerdere codes. Voor de meeste mensen lijkt het een onmogelijke opgave om te begrijpen wat hier nu allemaal af te lezen valt. Maar als u eenmaal weet hoe deze bandencode is opgebouwd is het direct een stuk begrijpelijker. De bandenmaat van uw auto bestaat uit zes factoren, de hoogte van de band, de breedte van de band, het type band, de velgmaat, het draagvermogen en de snelheidsindex. Allemaal van belang voor het kiezen van de juiste maat autobanden.

U kunt gerust stellen dat er geen slechte autobanden meer zijn op de Nederlandse markt. Echter wel autobanden die niet passen, niet goed genoeg zijn voor uw auto of uw persoonlijke wensen. Wilt u bijvoorbeeld graag enorm stille autobanden? Wilt u graag de meest zuinige banden die er momenteel op de markt verkrijgbaar zijn? Of gaat u voor goed en betaalbaar? En dan is er ook nog het uiterlijk van de band! Een goed advies over de juiste bandenmaat en de voor u beste kwaliteit is geen overbodige luxe. ‘Bij Profile Car & Tyreservice Thoonen in Boxmeer kunnen wij u zeker van de perfecte autobanden voorzien. Het aflezen van de juiste bandenmaat is voor ons natuurlijk een alledaags klusje en met een aantal gerichte vragen zijn wij er ook zo achter welke autobanden het beste bij u als autorijder past. Stel uw vragen gerust, wij staan voor u klaar!’

Afspraak plannen

Wilt u graag een afspraak plannen om een controle op uw banden uit te laten voeren of wilt u graag een bandenwissel? Plan dan vandaag nog eenvoudig online een afspraak.

Plan een afspraak

Veilig de winter in

Tijdens de bandenwisselweken!

 

 Maak nu een afspraak voor bandenwissel

FacebookInstagramlinkedin

VacoBovag