Bandenwissel

Prijzen bandenwissel

Hebt u losse banden? Dan worden de banden van de velg gehaald en de nieuwe erop gezet. Daarna worden de wielen weer op uw auto gezet en gebalanceerd. Hebt u een extra set velgen? Dan worden de velgen verwisseld. Eventuele beschadigingen aan de velg kunt u laten repareren. Ook is het mogelijk om uw banden in ons bandenhotel op te slaan.

Bandenwissel werkzaamheden   Prijs 
Band vervangen per stuk € 25
Complete set zonder opslag € 39
Complete set met opslag € 89
4 losse banden zonder opslag € 89
4 losse banden met opslag € 139
Velg repareren en spuiten vanaf € 199

 

Maak een afspraak

Welke banden kiezen?

Autobanden zijn er in allerlei soorten en maten. We leggen u graag uit welke band onder welke omstandigheden het beste is.  

Zomerbanden
Wanneer het buiten boven de 7 graden is, dan presteren zomerbanden het best. Het rubber van een zomerband is harder dan van een winterband. Bovendien bevat het minder profiel. Daardoor is de remweg van uw auto korter onder zomerse omstandigheden.

Winterbanden  
Wanneer het buiten onder de 7 graden is, dan presteren winterbanden het best. Het rubber van een winterband is flexibeler dan van een zomerband. Ook hebben winterbanden diepere groeven, zodat water en sneeuw makkelijk afgevoerd worden. Dit verbetert de grip van uw auto aanzienlijk.

All Season-banden
Rijdt u nooit in extreme omstandigheden? Dan zijn All Season-banden een goede keuze. Het is dan wel belangrijk dat u niet meer dan 20.000 kilometer per jaar rijdt en niet op wintersport gaat. Deze banden zijn namelijk geschikt voor gemiddelde omstandigheden, maar niet voor gladde wegen en sneeuwval.

Ga naar de webshop

Tips voor uw banden

We leggen u met een aantal tips graag uit op wat ervoor zorgt om veilig de weg op te blijven gaan. 

  • Controleer iedere maand of de banden van uw auto nog genoeg bandenspanning hebben. Bij een te lage bandenspanning verbruikt uw auto meer brandstof.
  • Zorg ervoor dat u versleten banden altijd tijdig vervangt. Oude banden hebben een verminderd profiel en minder grip, terwijl uitgedroogde banden een klapband kunnen veroorzaken.
  • Laat uw banden geregeld door ons controleren op slijtage, profiel, uitlijning en spanning. Zo bent u ervan verzekerd dat je veilig op weg gaat.

 

Neem contact op

FacebookInstagramlinkedin

VacoBovag