Kleine beurt voor uw auto

Kleine beurt voor uw auto

Het is belangrijk om, naast de grote beurt, uw auto ter controle voor de kleine beurt bij uw garage te brengen. Bij Autobedrijf Thoonen adviseren wij om deze controles ieder jaar af te wisselen. Zo is het zeer waarschijnlijk dat u nooit voor onverwachte kosten komt te staan en houdt uw auto bovendien zijn optimale waarde. Een kleine beurt, de naam zegt het al, is niet zo uitgebreid als de grote beurt. Er wordt tijdens de kleine beurt gecontroleerd op een aantal cruciale punten.

Wat houdt een kleine beurt precies in?

Bij een kleine beurt wordt op ongeveer twintig belangrijke punten gecontroleerd. Waaronder essentiële onderdelen zoals banden, remmen, ruitenwissers, uitlaat en verlichting. Vindt een van onze medewerkers iets kleins wat vervangen dient te worden dan wordt dit ter plekke gedaan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een haperend lichtje, motorolie verversen, filter vervangen en koelvloeistof bijvullen. De kleine beurt moet u vooral ook zien als een onderhoudsbeurt om ervoor te zorgen dat u in de toekomst niet voor verrassingen komt te staan. Een kleine beurt is niet verplicht, zoals een APK, maar is wel zeer aan te raden.

Wanneer kleine beurt?

Wij raden altijd aan om de kleine beurt af te wisselen met de grote beurt. Sommige autogarages hanteren de regel bij iedere 20.000 kilometer of ieder zomer voordat u er weer extra met uw auto op uit trekt.
Het is echter afhankelijk van uw auto, uw rijstijl, de kilometerstand en uw wensen natuurlijk. Iedere auto heeft een onderhoudsboekje waarin wordt aangegeven wanneer het aanbevolen is voor dat type merk om een kleine beurt te laten doen. Wij houden bij Autobedrijf Thoonen voor u bij wanneer uw auto een kleine of grote beurt heeft gehad en kunnen u desgewenst een seintje geven wanneer wij denken dat het weer tijd is.

Wat kost een kleine beurt?

Exact aangeven wat een kleine beurt kost is best lastig. Het ligt aan het merk en de status van uw auto. Wanneer uw auto bij ons bekend is dan kunnen wij op voorhand zeggen wat de standaard kleine beurt kost. Mochten wij onverwachte zaken tegenkomen, die volgens ons extra aandacht nodig hebben, dan kunnen wij dit natuurlijk altijd laten weten alvorens wij aan die specifieke werkzaamheden beginnen. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.
Een ding is zeker; een kleine beurt is altijd voordeliger dan wachten tot er iets mis is. Zie het als goed voor uw auto zorgen, want voorkomen is altijd beter dan genezen én voordeliger!

Meer weten of een kleine beurt plannen? Loop eens binnen in onze showroom of maak telefonisch of via de website een afspraak.

Neem contact op

Terug naar overzicht