Krijg ik vervangend vervoer als mijn auto in de garage staat?

Krijg ik vervangend vervoer als mijn auto in de garage staat?

Het is een bekend probleem. Uw auto moet naar de garage voor een reparatie of onderhoudsbeurt, maar uw werk en privéleven gaan gewoon door. Dan is het handig om te weten dat u bij Autobedrijf Thoonen een beroep kunt doen op vervangend vervoer.

Vervangend vervoer als deel van de BOVAG service

Bij BOVAG garantiebedrijven zoals Thoonen is vervangend vervoer een deel van de service. Zo kunnen wij u passend vervangend vervoer aanbieden tijdens de reparatieperiode. De term ‘passend vervangend vervoer’ klinkt misschien wat vaag. Het betekent niet dat u automatisch recht heeft op een gratis vervangende auto. Het kan ook betekenen dat u een huurauto meekrijgt tegen gereduceerd tarief, of zelfs een leenfiets. Mogelijk kunnen we u ook uw auto bij u thuis of kantoor halen en terugbrengen. Dat hangt geheel af van uw situatie, uw wensen en de beschikbaarheid van alternatieven. Hoe we het ook oplossen, we laten u in ieder geval nooit staan.

Vervangend vervoer bij schade

We hebben te maken met een heel andere situatie als uw auto schade heeft die door uw eigen autoverzekering wordt gedekt. Bijvoorbeeld bij een aanrijding. Autobedrijf Thoonen is namelijk aangesloten bij de organisatie Schade Garant. Dat betekent dat wij de complete zorg rondom het autoschade-herstel op ons nemen. In dit geval kunt u tijdens de reparatie van uw auto gebruikmaken van gratis vervangend vervoer. Dat geldt vanaf het moment waarop u de auto ter reparatie aanbiedt, tot het moment waarop deze hersteld aan u kan worden afgeleverd. Uw verzekering claimt de kosten bij de tegenpartij.

Gratis een nette personenauto

De vervangende auto bij schade is een nette, standaard uitgevoerde personenauto Deze is minimaal WA verzekerd. Hoewel we proberen een vervangende auto te kiezen die zo goed mogelijk bij u past, kan het zijn dat deze qua uitvoering en formaat afwijkt van uw eigen auto. Daar staat tegenover dat deze service kosteloos is. U betaalt alleen brandstofkosten en eventuele verkeersboetes.

Bedrijfsauto met schade

Heeft uw bedrijfsauto (grijs kenteken) schade? Dan kunnen wij naar wens ook vervangend vervoer met een grijs kenteken voor u regelen. Daarbij gaat het om een standaard uitgevoerde bestelauto (2,8 m3 laadruim, 500 kg laadvermogen) van maximaal vier jaar oud. Ook deze is minimaal WA verzekerd.

Leenauto schoon inleveren

Voor alle vervangende auto’s geldt de afspraak dat u deze, als uw eigen auto klaar is, schoon inlevert en met een volle tank. Specifieke wensen voor vervangend vervoer kunt u in overleg met ons invullen. Meer weten? Neem contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken!

Contact opnemen

Terug naar overzicht