Volkswagens de veiligste gezinsauto’s volgens Euro NCAP

Volkswagens de veiligste gezinsauto’s volgens Euro NCAP

Veiligheid voor u en uw gezin, is één van de belangrijkste eigenschappen van een moderne auto. Het is daarom goed om te weten dat Volkswagen in de Euro NCAP botsproeven als meest veilige auto van 2017 naar voren komt in drie van de zes categorieën. Veel lof was er voor de speciale veiligheidstechnologie van Volkswagen, die de veiligheid van deze en andere Volkswagen-modellen op een hoger niveau brengt.

Botsen tegen een betonnen muur

De officiële botsproeven van Euro NCAP zijn spectaculair: hierbij worden auto’s getest door ze opzettelijk met hoge snelheid tegen een betonnen muur of tegen andere auto’s aan te rijden. Het doel is, vast te stellen hoe hard de klap aankomt voor de bestuurder en passagiers. Dat wordt gemeten met poppen die allerlei sensoren bevatten, de zogeheten crashtestdummy’s.

Veiligheidsnormen worden steeds strenger

Euro NCAP voert deze tests uit in diverse categorieën. Daarbij worden de auto’s op vier punten getest: de bescherming van volwassenen, kinderen, voetgangers en de Safety Assist. Bij dat laatste gaat het om technische hulpmiddelen die standaard in de auto aanwezig zijn om de veiligheid te verhogen. Aan de auto die in zijn klasse het beste presteert, worden vijf sterren toegekend; de maximale score. Deze topscore is niet makkelijk te halen, want de veiligheidsnormen worden steeds strenger.

Ook kleine auto moet veilig zijn

Of u nu in een kleine of een grote auto rijdt, veiligheid is voor alle verkeersdeelnemers net zo belangrijk. Daarom is het goed om te weten dat Volkswagen niet alleen met grote auto’s de maximale score behaalde, maar ook met kleinere modellen. De winnaars zijn: Arteon (executive klasse), T-Roc (compacte cross-over) en Polo (compacte klasse).

Polo overtuigende winnaar

Opmerkelijk zijn vooral de hoge scores voor de Volkswagen Polo. Die noteerde 96% voor de bescherming van volwassen inzittenden en 85% voor de bescherming van kinderen. In de compacte klasse is dat uniek. Samen met zeer goede scores voor voetgangersveiligheid en assistentiesystemen maakte het de Polo de overtuigende winnaar op het gebied van veiligheid in de compacte klasse.
De Volkswagen T-Roc behaalde hoge scores bij de crashtests en was daarmee winnaar in het segment van compacte cross-overs. De Arteon scoorde het hoogst in het luxesegment, dankzij de bescherming van inzittenden en voetgangers en het grote aantal rijassistentiesystemen.

Een proefrit maken

Heeft u interesse in de Polo, T-Roc, Arteon of een van de andere Volkswagen modellen? Neem dan gerust eens contact met ons op of kom snel langs in onze showroom in Gassel. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Contact opnemen

Terug naar overzicht