Wanneer en waarom wisselen naar winterbanden?

Wanneer en waarom wisselen naar winterbanden?

De dagen worden korter, de temperatuur is aan het dalen; de herfst is in het land. Dus is het weer tijd om aan de winterbanden te gaan denken. Bij Autobedrijf Thoonen krijgen we in deze periode vaak de vraag gesteld wanneer het tijd is voor winterbanden? Weten wanneer dit is en waarom u deze wissel het beste kan maken? Lees dan snel verder.

Winterbanden wisselen, wanneer moet dat?

Winterbanden wisselen, wanneer moet dat? Er zijn een drietal ezelsbruggetjes te bedenken, zodat u kunt onthouden wanneer het tijd is om de winterbanden op de auto te leggen:

 

Kortom, wanneer u het moment waarop de klok wordt verzet aanhoudt voor het wisselen van zomer- naar winterbanden en vice versa, dan rijdt u nooit met de verkeerde bandenset rondt.

Waarom is tijdig winterbanden wisselen belangrijk?

Winterbanden en zomerbanden verschillen van elkaar met betrekking tot de rubbersamenstelling van de band. Winterbanden hebben bijvoorbeeld een dieper profiel, zodat u meer grip hebt op de weg bij extreme weersomstandigheden en geen last hebt van aquaplaning. Het rubbermengsel van de winterband is zo gemaakt dat het bestand is tegen gladheid, nadheid en een winters wegdek. Dat betekent anderzijds ook dat u niet met een winterband in de zomer kunt rondrijden en vice versa.

Wanneer u de winterbanden in de zomer op de auto laat liggen zullen ze harder slijten. Het wegdek is dan immers te warm voor de rubbersamenstelling van de winterband. Hierdoor vermindert het rijcomfort en krijgt u als bestuurder minder grip op de weg. Datzelfde geldt voor het rondrijden met zomerbanden in de winter. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden, omdat de banden sneller slijten en eigenlijk niet gemaakt zijn voor extreme weersomstandigheden. Zorg er dus voor dat u altijd in het goede seizoen met het juiste type band rondrijdt. En vergeet tot slot ook niet om de bandenspanning in de gaten te houden. Wanneer u rondrijdt met te slappe banden kan dat gevaarlijke situaties opleveren en zal de band harder slijten.

Prijzen bandenwissel

Hebt u losse banden? Dan worden de banden van de velg gehaald en de nieuwe erop gezet. Daarna worden de wielen weer op uw auto gezet en gebalanceerd. Hebt u een extra set velgen? Dan worden de velgen verwisseld. Eventuele beschadigingen aan de velg kunt u laten repareren. Ook is het mogelijk om uw banden in ons bandenhotel op te slaan.

Bandenwissel werkzaamheden   Prijs 
Band vervangen per stuk € 25
Complete set zonder opslag € 39
Complete set met opslag € 89
4 losse banden zonder opslag € 89
4 losse banden met opslag € 139
Velg repareren en spuiten vanaf € 199

 

Plan direct online uw bandenwissel in

Terug naar overzicht