Wintercheck, vergeet het niet!

Wintercheck, vergeet het niet!

Het is weer bijna winter. Een periode waarin het buiten koud is en waarin het weer verraderlijk kan zijn. Voor automobilisten is het zaak dat ze goed voorbereid op pad gaan in deze natte en koude dagen van het jaar. Het is daarom aan te raden om een wintercheck uit te laten voeren.

Met een wintercheck ben je klaar voor de winter

De winter kan erg vervelend uitpakken voor automobilisten. De wegen zijn glad door bladeren of sneeuw en het zicht wordt belemmerd door aangeslagen autoruiten of barre weersomstandigheden zoals sneeuw, ijs en hagel. Daarnaast is het buiten natuurlijk erg koud wat zijn effect kan hebben op de auto onderdelen. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid op pad gaat in de winter is het aan te raden om tijdig een wintercheck uit te laten voeren.

Controle op essentiële punten

Bij Autobedrijf Thoonen kun je terecht voor een wintercheck. Zowel in Boxmeer als Gassel staan onze deskundige medewerkers voor je klaar. Bij een wintercheck worden essentiële onderdelen van de auto gecontroleerd. Denk daarbij o.a. aan:

 

Bereid je voor op de winter

Goed voorbereid de winter ingaan zit hem niet alleen in het laten controleren van de auto. Zelf kun je ook diverse maatregelen nemen om de winter door te komen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er een ijskrabber aanwezig is in de auto om bevroren ruiten schoon te maken. En wist je dat de airco aanzetten beslagen autoruiten als sneeuw voor de zon doet verdwijnen?

Lees meer: Airco in de winter? Nooit meer beslagen autoruiten.

Zorg er daarnaast voor dat je tijdig checkt of je banden nog wel in orde zijn. Leg bij voorkeur winterbanden onder de auto, maar ook vierseizoenenbanden kunnen een prima oplossing zijn. Zorg er wel voor dat de banden op de juiste spanning zijn, want te slappe banden kunnen je remweg in de winter aanzienlijk verlengen. En kapotte of versleten banden zijn gevaarlijk. Bovendien ben je in  diverse landen in het buitenland verplicht om winterbanden onder de auto te monteren.

Wintercheck bij Autobedrijf Thoonen

Wil je een wintercheck uit laten voeren? Kom dan snel eens langs bij Autobedrijf Thoonen:

 

Wij bieden Express Service. Dat houdt in dat je tijdens openingstijden zonder afspraak langs kunt komen om kleine reparaties uit te laten voeren zoals het vervangen van een kapotte lamp, montage van een nieuwe uitlaat en/of andere kleinere reparaties.

Maak (online) een afspraak

Wil je een wintercheck uit laten voeren? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden. Neem dan gerust eens contact op, kom eens langs of plan een afspraak via onze website.

Contact opnemen

Terug naar overzicht