Wanneer auto onderhoud?

Wanneer moet je auto een beurt?

Wanneer moet de auto een beurt? Dit is een veel gestelde vraag bij Autobedrijf Thoonen. Wij adviseren in ieder geval om de auto preventief te onderhouden. Op die manier weet u zeker dat u geen grote risico’s loopt en is de kans aanzienlijk kleiner dat de auto u in de steek laat. Daarnaast is het een stuk goedkoper dan wanneer u achteraf bij defecten alles moet laten herstellen. Vaak is uw auto dan toe aan vervanging van een onderdeel wat al snel aardig wat kosten met zich meebrengt.

De auto een beurt geven is regelmatig nodig. Fabrikanten van auto’s hebben in onderhoudsvoorschriften vastgelegd welke werkzaamheden benodigd zijn. Bij Autobedrijf Thoonen zijn onze deskundige monteurs op de hoogte van wat er aan een auto moet gebeuren bij onderhoud. Advies is om in ieder geval eens per jaar de auto een beurt te geven, dit kan eventueel gecombineerd worden met de APK-keuring.

Wanneer de grote of kleine beurt aan de auto moet gebeuren hangt met veel factoren samen. Vroeger was dit regelmatig nodig, maar de auto’s van tegenwoordig ‘gaan veel langer mee’. Ofwel periodiek onderhoud is veel minder vaak nodig dan vroeger. Wel adviseren we om een grote of kleine beurt aan de auto toch regelmatig uit te laten voeren, omdat u hiermee veel ellende kunt voorkomen (zie vraag hierboven). Laat bijvoorbeeld banden, remblokken en de accu tijdig vervangen, zodat u niet met versleten of bijna defecte onderdelen rondrijdt. Voor diverse onderdelen in de auto is vastgelegd wanneer deze vervangen dienen te worden. Vaak is dat na een aantal jaar of gereden aantal kilometers. We adviseren u naast de grote of kleine beurt van de auto om regelmatig het oliepeil van de auto te (laten) controleren. Dit kan veel slijtage aan onderdelen voorkomen.

Een grote beurt aan de auto, na hoeveel kilometer moet dat? Een goede vraag. Tegenwoordig gaan zoals eerder in dit artikel al genoemd auto’s langer mee. Dat houdt in dat ze minder vaak onderhoud nodig hebben dan vroeger. De principes kleine en grote onderhoudsbeurt aan de auto vervagen daardoor een klein beetje. We raden in ieder geval aan om de auto minimaal eens per jaar te laten onderhouden. Daarnaast is het zaak dat bepaalde onderdelen regelmatig gecontroleerd worden. Dus het onderhoud auto na een aantal kilometer is van belang voor bijvoorbeeld de accu, die gaat gemiddeld zo’n 4 jaar mee. En daarnaast kun je met remblokken zo’n 60.000 km rijden. Voor het verversen van olie zijn perioden van 30.000 kilometer of langer niet vreemd.

De gemiddelde kosten voor een grote beurt aan de auto zijn lastig in te schatten. Het is immers afhankelijk van de te vervangen onderdelen en uit te voeren reparaties. Bovendien verschillen de servicebeurt auto kosten per type auto. Een oudere auto waar veel mee gereden is behoeft veel meer onderhoud dan een auto die relatief jong is en waar amper mee gereden wordt. De vraag wat kost auto onderhoud is dus lastig te beantwoorden. Wilt u graag een prijsindicatie? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij kunnen aan de hand van het gesprek aardig inschatten wat uw auto onderhoud gaat kosten.

Contact

FacebookInstagramlinkedin

VacoBovag